SLIKE Hrvatski Predsjednik stigao u Skopaljsku dolinu

 

Nakon što je Predsjednik Josipović došao s pratnjom u župno dvorište narod je oduševljeno zapljeskao u znak dobrodošlice. Predsjedniku su izrazili dobrodošlicu gosp. Damir Ljubić, ministar za ljudska prava i izbjeglice u BiH, župnik don Tadija Ivoš i Ilija Ivoš.
Nakon pozdrava i dobrodošlice Predsjednik se rukovao s narodom koji je oduševljeno pozdravljao.

Predsjednik se sa svojom pratnjom, Župnikom,i ministrom gosp. Ljubićem uputio prema župnoj Crkvu gdje su mu dobrodošlicu izrazili najmlađi župni zbor u nošnjama skopljskoga kraja s riječima: "Gospodine Predsjedniče, dobro došli u župu Srca Marijina, Skopaljsku Gračanicu." Zatim su uručili cvijeće.
Predsjednik se rukovao s najmlađima i obišao župnu Crkvu.

Nakon obilaska Crkve Predsjednik se u trideset minutnom razgovoru susreo sa župnikom Tadijom i Ilijom Ivoš gdje su mu prikazali stanje ove župne zajednice kao i ove Skopaljske doline kojoj oni rođenjem i službom pripadaju.

Nakon toga susreo s hrvatskim gospodarstvenicima i poduzetnicima Skopaljske doline.

Na početku sastanka župnik je zaželio dobrodošlicu s riječima: "Predsjedniče Republike Hrvatske, stožerniče hrvatskog naroda, dobro nam došli u župu Srca Marijina u Skopaljsku Gračanicu koja je poveznica dviju općina Uskoplja/G.Vakufa i Bugojna.Ovo je prvi puta u povijesti Skopaljske doline da hrvatski Predsjednik pohodi svoj hrvatski narod u ovome dijelu Središnje Bosne u Skopaljskoj dolini. Dobro došli u svoje i među svoje. Ova je župa kroz svoju burnu povijest sačuvala svoj izvorni naziv Skopaljska, Skoplje gornje Uskoplje/Gornji Vakuf, Skoplje donje Bugojno."

Župnik je također izrazio dobrodošlicu i njegovoj pratnji u svoje osobno ime, te u ime ove naše rodne Skopaljske doline i naglasio: "Ova je župa most koji spaja dvije Općine, Bugojno i Uskoplje."

Nakon župnika Predsjednik je zahvalio na pozdravu.

Poslije sastanka s hrvatskim poduzetnicima i gospodarstvenicima Predsjednika je dao izjavu za medije i naglasio kako je ovdje vrijedan narod i unatoč brojnim poteškoćama spreman je na pomirenje.

Nakon izjave za medije Predsjednik sa svojom pratnjom, ministrom gosp. Ljubićem i župnikom don Tadijom Ivoš uputio se prema Općini Bugojno, te se susreo s načelnikom općine Bugojno gosp. Hasanom Ajkunićem i vijećnicima.

Zatim, Predsjednik je posjetio župni ured u Bugojnu gdje je ga srdačno dočekao župnik fra Zoran Tadić.

14.45 Predsjednik se vratio u Skopaljsku Gračanicu te u 17.15 otputovao u Sarajevo.

Fotografije možete pogledati klikom na OVAJ LINK.

Video gdje se spominje naša župa možete pogledati na OVOM LINKU (Dnevnik 09.04.2014 godine). Vijest gdje se spominje župa počinje od 21 minute i 30 sekundi.