SLIKE Posjet misionara Skopaljskoj Gračanici

Na Općoj specijalizaciji animatora, molitva za početak i kraj dana dio je programa koji se ne mijenja. Tako je bilo i u četvrtak, 10. srpnja - trećeg dana sedmodnevne specijalizacija animatora u župi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici.

Poslije molitve i doručka, uslijedilo je razgibavanje uz učenje novog bansa. Sve banseve do sada, koje su prolazili i na temeljnim formacija, vodili su njihovi animatori instruktori. Danas su sudionici, poslije urađenog bansa s instruktorima, imali priliku prvi put pokazati kako se snalaze u tom načinu animiranja, učeći jedni druge bansove koje su sami osmislili. Jutarnji dio programa nastavio se Dramskom radionicom na kojoj su mladi mogli kroz vježbe svladati vještine pripremanja i vođenja dramske sekcije u župi, a poslije teatarskih talenata, imali su priliku pokazati svoje plesne sposobnosti u Plesnoj radionici.

 

Radionica Vještine prezentiranja, poslije podne uspjela je u potpunosti zainteresirati sudionike, jer su se mnogi od njih već susretali s nekim načinom predstavljanja različitih tema na susretima u župnim zajednicama. Iako je kiša padala sve vrijeme, mladi se nisu dali obeshrabriti, te su poslijepodne proveli pjevajući i plešući.

Velika radost bila je posjeta jedne misionarke, s. Bogdane Markić iz Ugande, te tri misionara, don Dražena Klapeža iz Tanzanije, don Borisa Dabe iz Zambije i mons. Drage Balvanovića iz Perua. Misionari su sudionicima specijalizacije govorili o njihovom iskustvu u poslanju kojega žive navješćujući Radosnu vijest po svijetu već 30 godina. Potaknuli su mlade na njihovo još veće zauzimanje za misije u svojim župnim zajednicama. Mons. Balvanović je mladima poručio da su 'ideali krila mladih' a da je ideal Isus Krist kojega treba slijediti. S misionarima su u posjetu došli preč. Pavo Šekerija, ravnatelj Papinskih misijskih djela Vrhbosanske nadbiskupije, te don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj PMD Bosne i Hercegovine. Poslije podjele iskustava te ugodnog razgovora, svi su se zajedno uputili na slavlje Svete mise u župnu crkvu zajedno sa župnikom i župljanima župe Srca Marijina.

Više fotografija možete vidjeti klikom na OVAJ LINK.(kta/mladicentar)