Fra Zvjezdan Linić stigao u Skopaljsku GračanicuDanas, dana 18.05.2012.godine posjetio nas je fra Zvjezdan Linić kako bi održao duhovnu obnovu. Duhovnu obnovu započeo je predavanjima o problemima suvremenog čovjeka.

Uvodno predavanje podjeljeno je u pet otajstava krunice



O strahu

Isus nam govori da nas neće ostaviti bespomoćne i da mu povjerimo svoje strahove i nesigurnosti. Mnoge nelogične situacije blokiraju nam život kojima si škodimo razaranjem duše. Svoje vrijeme bi trebali posvetiti Bogu.

O radosti

Radujmo se srcem i oplemenimo radošću međuljudske odnose. Prečesto širimo žalost a Isus nas je pozvao da širimo radost. Učini nešto da radi tebe nitko ne plače i da nitko ne trpi. Vrijeme je puno depresija u koje treba unijeti radost. Nek nam Krist bude radost i vodimo ga onima koji su gladni radosti. Nakanama o radosti jedini lijek je uskrsnuli Krist i pričest.

O Duhu Svetome

Često se ponašamo nekontrolirano i ne znamo vladati sobom. Odlučimo da nikome ne ugrozimo mir i radost života. Molimo Duha Svetoga da nas ispuni duhom blagosti, strpljivosti i smirenosti. Isuse, pošalji nama svoga Duha.

Majci Božjoj

Dvije zadnje desetice su usmjerene za sve nakane i brige. Za sve one koje imaju ranjenu psihu i tijelo.

- Sveta Misa -

Nakon uvodnog dijela fra Zvjezdan Linić je predvodio Svetu Misu. U propovijedi se osvrnuo na odnos čovjeka i Boga i pitanja da li bi čovjeku bilo lakše vjerovati da vidi Boga. Naglasio je da se svaki dan kroz evanđelje prisjećamo da je Isus s nama i da pred Njega dođemo sa svojim nakanama da nam dotakne ranjenu dušu i nepravde koje nas bole. Molimo se Isusu da otkloni svaku prepreku i da u vremenu gdje je čovjek ugrožen stavimo svoje živote u Božje ruke.

Nakon Svete Mise upriličeno je klanjanje Presvetom Sakramentu i blagoslov.

Nakon današnje molitve i Svete Mise, duhovna obnova se nastavlja sutra i završava u nedjelju.

U nastavku klikom na OVAJ LINK možete vidjeti slike.

zupa-skopaljska-gracanica.com