FOTO Sestra Hijacinta (Ljuba) Batinić reda sestara Klarisa boravila u svojoj rodnoj župi

U nedjelju 28. prosinca 2015. godine, na svetkovinu svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, u župi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici, župnu zajednicu  posjetila je sestra Hijacinta (Ljuba) Batinić.  Svetu misu u 11.00 sati predvodio je svećenik dr. Tomo Mlakić. Na početku početka Svete mise sestru Hijacintu pozdravio je župnik vlč. Tadija Ivoš, koji je sestri izrazio sućut zbog smrti majke Anđe.

 

To je bio povod ali i događaj da je sestra Hijacinta nakon 30 godina posjetila župu i  Crkvu gdje je primila svete sakramente i iz ove župe otišla u samostan sestara Klarisa u Split,  nakon otvaranja samostana u Brestovskom pokraj Kiseljaka sestra odlazi tamo gdje i danas živi redovnički  život i zavjete u zatvorenom samostanu, sestara Klarisa. Župnik je izrazio sestri dobrodošlicu i zahvalio za njezine molitve za ovu župnu zajednicu kao i našu Skopaljsku dolinu.

Na kraju Svete mise župnik je sestri Hijacinti darovao sliku poštanske markice župe Skopaljske Gračanice u znak zahvalnosti i sjećanja na dolazak u njezinu rodnu župu. Potom je sestra Hijacinta pozdravila sve prisutne vjernike gdje se nakon mise prvi puta susrela s onima koji su s njom proveli djetinjstvo i pohađali vjeronauk za Prvu Pričest i Krizmu. Sestra je dala podršku u molitvi za sve nas koji živimo na ovim prostorima kao i onima koji su iz ovih krajeva odselili ali su ostali u duhu povezani sa svojim krajem i svojom župnom zajednicom, Crkvom.

Slike pogledajte OVDJE