Slike ZLATNI JUBILEJ MATKA I LJUBE MATIJANIĆ‏

Pedeset godina zajedničkog života u kršćanskom braku proslavili su Ljube rođ. Kolak i Matko Matijanić iz Ričice, na uskrsni ponedjeljak, 5. travnja u župnoj Crkvi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici, zajedno sa svojom djecom, rodbinom i prijateljima.

Sv. misu tom prigodom u popodnevnim satima predvodio je vlč. Tadija Ivoš župnik uz koncelebraciju vlč. Ilije Ivoša.

Župnik je u propovijedi istaknuo da je 50 godina koje su Matko i Ljuba proživjeli i doživjeli praćeno Božjim blagoslovom i zaštitom te se zato i naziva zlatni jubilej. Na kraju misnog slavlja čestitao je slavljenicima i poželio da bude što više vrijednih i zauzetih bračnih parova koji se žrtvuju za svoju obitelj i župnu zajednicu kao što su to ovi jubilarci.

U svome zajedničkom životu slavljenici su rodili dvoje djece, sina i kćer. Matko je radio kao i svi naši ljudi dugi niz godina u Njemačkoj zajedno s svojom suprugom gdje je pomagao svoju braću i setre. Nakon radnog vijeka vratio se u mirovinu  svome rodnom kraju Iako je njegova rodna  Ričica u ratu potpuno spaljena i uništena, a njegov  dom koji je radeći u Njemačkoj  izgradio potpuno uništen.

Matko se po povratku nastanio u Uskoplju, ali svaku prigodu koristi da dođe u svoju župu kršetnja on i njegov sin koji je u Njemačkoj s svojom obitelj. Matko potječe iz brojne obitelji. Od petnestero djece on je šesti u svojoj obitelji. Nakon sv. mise slavlje je natavljeno za obiteljskim stolom. Želimo im još mnogo godina zajedničkog života u zdravlju, sreći i blagostanju.

Slike pogledajte OVDJE