I ovu godinu pozivam svćenike i vjernike da uzmu učešća u našem gopdišnjem hodočašću u Nacionalno Marijansko svetuište - Marija Bistrica.. Ovo je naše šesto hodočašće. Ove godine je to 8. listopada, jer je uobičajeno da to bude druga subota u mjesecu listopadu.

Iako su skromne mogućnosti, ali gdje ima dobre volje, i u skromnim mogućnostima će se naći načina da barem iz svake župe bude onih koji će hodočastiti u svetište u pratnji svećenika koji to mogu.


Uvijek je drag i blagoslovljen susret s našom Nebeskom Majkom u molitvi, pokori i djetinjim pouzdanjem. Divan je to prizor susreta vjernika međusobno. Brojni naši vjernici koji žive u R. Hrvatskoj, gdje su našli svoj novi dom, a korijenom su iz naših župa rado dođu kako bi kod Gopspe susreli svoje rođake, nekadašnje susjede i prijatelje. Blagoslovljen je susret radosti kada nas Majka Marija okuplja.

Nadam se da će ova poruka stići do svih onih koji su zainteresirani biti zajedno 8. listopada 2011. u Mariji Bistrici.

Već je uhodan program. Dobro je organizirana hodočašća prijaviti direktno u Svetište ili u svojem Ordinarijatu u Sarajevu. Dobro je uplanirati da organizirana hodočašća stignu prije kako bi svi mogli obaviti svetu ispovijed prije Mise, a uz to i osobnu pobožnost.

U 11 sati počinje sveta Misa na otvorenom.
U 14 sati zajednički križni put, kojeg zavrtimo u crkvi pozdravom Gospinu liku.

Ovogodišnje hododčašće će biti pod mišlju vodiljom: UMNOŽI NAŠU VJERU. U ovom agresivnom relativizmu i sekularizmu, potrebno nam je umnožiti vjeru u osobnom životu, životu naših obitelji, te u našem živtu u javnosti.

Uz iskreni pozdrav svima, želim uspješnu organizaciju hodočašća, te neka nas prati zagovor naše nebeske Majke i blagoslov Božji.

Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanski

Karta u oba smjera iznosi 25 KM.

Polazak iz naše župe 08. lispotapa 2011. u 04:00